Retour à la fiche établissement AIRE NATURELLE LES JONCQUIERS

Avis des membres sur AIRE NATURELLE LES JONCQUIERS

4.1/5
19 avis
Envoyer une réponse
Rapport Qualité/Prix
Localisation
Propreté
Cadre /ambiance
Service
Vous avez déjà déposé un avis pour cet établissement, il a été validé par l'équipe du Petit Futé. Vous avez déjà déposé un avis pour cet établissement, en attente de validation, vous recevrez un e-mail dès qu'il sera validé.
Rianne van de Kerkhof (eyeFramedPhotography)
Rianne van de Kerkhof (eyeFramedPhotography)
Visité en octobre 2023
Nadat we in een leuk telefoongesprek hadden afgesproken de dag erna aan te komen, lazen we hier de reviews om vervolgens toch met enige voorzichtigheid, op ons tenen en zachtjes fluisterend het terrein te betreden, goed uitkijkend voor heksen op bezemstelen en vingerwijzende kleuterjuffen.
Niets van dat alles. Wat er wel was: ruimte, rust, humor, hulp, tips en adviezen, overheerlijke broden in de ochtend - nog nooit zulke lekkere en krakendverse gehad op een camping, een praatje op zijn tijd. En niet te vergeten: voor wie wilden, twee uurtjes rustig de dag eindigen op het terras of gezellig kletsen met de andere gasten en de twee zorgzame, hartelijke en humorvolle eigenaressen, Madeleine en Nicole. Gewoon precies goed.

Wat mensen blijkbaar zich niet realiseren, is dat door hun "gezelligheid" het juist voor anderen heel onaangenaam kan zijn. Hier hoefden we niet te denken "o jee, wat krijgen we nu weer naast ons voor aanwezige types". We zijn geen gepensioneerden, en houden van een gezellig praatje, maar we hoeven niet mee te "genieten" van een ander en we vinden het heel normaal om te zorgen dat een ander geen overlast heeft van ons (behalve mijn rolstoel, die maakte lawaai en we konden niet ontdekken waardoor ???? Sorry!)

Voor mijn situatie is het sanitairgebouw niet helemaal geschikt waardoor het me meer energie kost dan goed voor me is, maar dat had ik van te voren in gecalculeerd. Ik had het er graag voor over. Als ik tijdens het telefoongesprek had aangegeven dat ik minder mobiel ben, zouden we een andere plek hebben gekregen die gemakkelijk toegang had tot een grotere douche waar ik wel in kon zitten. Verhoogde wc's bleken dan eigenlijk gewone wc's te zijn (maar eerder hadden ze nog lagere dus niet gelogen op de website ????) en de drukknoppen erg lastig te gebruiken voor mij. Normaal gezien Was het super schoon, op vanochtend na toen iemand het blijkbaar niet nodig vond achter zich de wc borstel te gebruiken. Jammer dat zelfs hier toch een enkeling zich zo gedraagt, maar dat lag zeker niet aan de schoonmaak.

We konden veel te kort blijven en nog zoveel te ontdekken. We hebben nu al een lijst voor de volgende keer.
Andrea Bos
Andrea Bos
Visité en septembre 2023
Prachtige camping! Heerlijk gewandeld, gezwommen en uitgerust. Heel erg bedankt aan de gastvrouwen.
Pieter R.
Pieter R.
Visité en septembre 2023
Prachtige ruime camping. Schatten van gastvrouwen. Ze zijn zuinig op de rust, dus zijn er wat spelregels. Heb je daar geen zin in, ga dan niet.
Jeroen Bruinewoud
Jeroen Bruinewoud
Visité en août 2023
Heeeeeel rustig. Da's wel echt lekker. Beide eigenaren hebben wel een bijzonder arsenaal aan regeltjes bedacht om dat allemaal zo te krijgen en te houden.
Dorethe op 't Ende
Dorethe op 't Ende
Visité en août 2023
Ook dit jaar weer gebruik mogen maken van de gastvrijheid van Madeleine en Nicole. Een prachtige omgeving en een oase van rust! Het sanitair is brandschoon. De dames
zijn altijd bereid om te helpen. Voor ons is het een fantastisch verblijf.
Lucienne Vossen
Lucienne Vossen
Visité en août 2023
Wij verbleven 2 weken in Gîte Jardin d'été. Absoluut een aanrader. De ontvangst was hartelijk, het huisje heel compleet ingericht en superschoon, in de tuin ligbedden en zitjes en zon of schaduw kon elk moment van de dag opgezocht worden. Schone lakens na 1 week en elke ochtend, behalve zaterdag, vers brood.
De huisregels zorgen voor rust en het terras van 17-19 uur zat elke dag vol.
De omgeving is prachtig en niet al te toeristisch.
Eigenaressen hebben tips voor leuke restaurantjes en plaatsjes. Zeer gastvrije en gezellige sfeer. Jammer dat het maar twee weken was..
Jos Oskam
Jos Oskam
Visité en juillet 2023
Beste camping voor rustzoekers. Mooi onderhouden en ruime plekken. Gastvrij ontvangen. Is alleen voor volwassenen.
Frans Weeber
Frans Weeber
Visité en juillet 2023
(juni-juli 2023) Wij wilden rust en dat kregen we. Een heerlijke camping met grote plekken, goed en schoon sanitair, prachtige natuur en een fijn zwembad. De camping is een goede uitvalsbasis voor de hoogtepunten van de Provence. De eigenaressen Madeleine en Nicole zijn bijzonder gastvrij, vriendelijk en behulpzaam. Dank jullie wel. We komen terug. Yvonne en Frans
Margot Jager
Margot Jager
Visité en juillet 2023
Wat een mooie plek. De rozen stonden uitbundig te bloeien langs het pad. Prettig welkom door Madeleine en Nicole. Verse broodjes ‘s morgens, borreluurtje om 5 uur. Heerlijk zwembad en veel rust, want weinig plekken.
Marijke Jansen
Marijke Jansen
Visité en mai 2023
Een prachtige camping met hele grote staanplaatsen in een mooie omgeving waar veel te doen is . De camping wordt door 2 lieve en humoristische dames beheerd die er op letten dat de rust van de site gewaarborgd blijft. Doordat wij de rust die hiervan het resultaat is 2 jaar geleden ook al hadden ervaren zijn we er dit jaar met veel plezier weer 11 nachten geweest. En het waren weer 11 heerlijke dagen. Dank je wel Nicolle en Madeleine voor jullie inzet om het iedereen zo plezierig mogelijk te maken.
L. Haut
L. Haut
Visité en mai 2023
Wir waren (leider) nur für eine Nacht in dieser ruhigen Wohlfühloase mit außerordentlich freundlichen Inhaberinnen.
Es ist ein Natur-Campingplatz mit viel Platz zwischen den Autos, so dass wir unsere Privatsphäre hatten. Morgens gibt es die Möglichkeit Brötchen zu bestellen und dabei einen leckeren Café auf der Terrasse zu trinken.
Wir kommen gern wieder und werden dann bestimmt länger bleiben.
Bis bald!
Jorgen Hendriksen
Jorgen Hendriksen
Visité en avril 2023
Prachtige camping! Geweldig uitzicht met enorme plekken. Hartelijk ontvangen door de eigenaresse met een drankje en informatie. Ze nam de tijd voor ons en stelde ons erg op ons gemak. Enorm tof om een uitstapje naar Saignon te maken, leuk dorpje.
Django
Django
Visité en octobre 2022
Soort van opvoedingsgesticht. Praten met anderen, verboden. Hardop lachen, verboden. En je wordt ook direct terechtgewezen.
Wat iemand al aangeeft, betalen en verder je mond houden.
Geld is hard nodig voor de dagelijkse lunches buiten de deur in hun dure auto.
Prijs kwaliteitsverschil is veeeeeel te groot.
Elma Voogt
Elma Voogt
Visité en septembre 2022
Wat een fijne camping!
Hele ruime plekken, met de keuze voor het grote veld of de terrassen. Wij hadden een plek op 2 hoogtes, met een terras omzoomd door (eeuwen)oude donseiken. Heerlijk rustig, eekhoorntjes en vogeltjes in de bomen.
Vers brood (ook nog in september!) en wijn te koop.
Bijzonder aardige en kundige eigenaars. Mensen die er echt lol in hebben. Heel veel goede tips voor lekkere restaurants in de wijde omgeving.
Na pech door een zware onweersbui kregen we flesje wijn als troost.
We zijn langer gebleven dan we hadden gepland, omdat er genoeg te doen is, zeker als je van wandelen houdt, en omdat het zo'n fijne plek was!
Bert Rijnberg
Bert Rijnberg
Visité en septembre 2022
Heerlijke camping om tot rust te komen en om te genieten van de mooie omgeving. Ruime plaatsen om je tent neer te zetten. Sanitair is eenvoudig maar wel heel schoon. En er is een mooi zwembad.

Zoals je kunt lezen op de site zijn er regels waaraan je je moet houden. Maar dat waarborgt wel de rust. Wij hebben daar geen probleem mee. Meer campings mogen wel zo zijn.

De twee dames zijn vriendelijk en geven goede tips voor de omgeving. En wat helemaal ideaal is: de lekkere wijn die ze verkopen. Gewoon een vin de pays, maar op vakantie smaakt het super. En wit en rose zijn zelfs gekoeld.
Staf Gerrits
Staf Gerrits
Visité en septembre 2022
Komen al aardig wat jaren met regelmaat en met veel plezier op deze camping. Voor ons de mooiste camping van Frankrijk. Had gehoord dat de filosofie van de dames iets was aangepast. Gekeken op de site en zag dat een aantal dingen flink waren aangescherpt. Ik vond sommige dingen wel vreemd maar kan er wel mee omgaan, dacht ik.
Nu weer 2 weken gestaan maar het is niet meer wat het geweest is.
Regeltjes vind ik best maar dat je geen praatje mag maken met je buurman gaat te ver. Vakantie is niet alleen rust maar ook ontspanning en met je buren een drankje doen of een praatje maken hoort daar ook bij.
Het is er rustig maar je voelt spanning i.p.v. ontspanning.
Het lijkt wel alsof gezelligheid en vakantieplezier verboden zijn.

Waar in vroeger jaren op het terras tussen 5 en 7 een gezellige sfeer heerste is het nu een stille bedoening.

De genoemde tijdstippen zijn heilig. Kom je tussen 13 en 15 uur of even na 19.00 uur dan is er geen enkele empathie. Beetje tolerantie zou goed zijn.
Het ergste vind ik dat je ter verantwoording wordt geroepen als een klein kind.
1 keer omdat we onder een boom in de schaduw gingen zitten omdat het 37° was, dat kon echt niet want dan hadden we inkijk op het terras van de gite. Dat zou niet leuk zijn voor de gasten. Er waren op dat moment geen gasten want die waren net vertrokken. Daarom waren we daar even gaan zitten.
Later ging ik zwemmen en ik zou niet gedoucht hebben. Ze had de douche niet gehoord en de bak onder de douche was volgens haar kurkdroog. Nou daar lag toch echt duidelijk zichtbaar een flinke plas water. Wat me vooral stoorde was de manier van aanspreken. Ik ben een vent van 69 maar voelde me een kleuter die door de boze juf werd aangesproken. Ik was er even bang voor dat ik strafregels zou krijgen. Het ergste vond ik nog dat mijn antwoord op de vraag of ik wel had gedoucht in twijfel werd getrokken.

Wij vinden het heel spijtig dat het zo is veranderd en doorgeslagen want het was een prettige camping.

Eigenaressen verdragen geen enkele vorm van kritiek wat goed zichtbaar is in hun reacties op kritiek. Daarbij wordt altijd gezegd dat het verhaal anders was dan hier wordt weergegeven.
Enige zelfreflectie bestaat niet.
Jeroen Smits
Jeroen Smits
Visité en août 2022
Wat een geweldige mooie en rustige plek. We zijn geweldig ontvangen door Madeleine en Nicole. Zij zorgen er voor dat alle gasten echt tot rust komen en kunnen genieten van de mooie omgeving. Echt een aanrader!
Mirjam Evers
Mirjam Evers
Visité en août 2022
Afgelopen maand 2 1/2 week op de camping gestaan. Prachtige camping, mooie grote plaatsen met veel privacy en schoon sanitair.
Qua camping en omgeving zeker een aanrader, wij houden ook enorm van rust maar wat betreft de regels en starheid zeker geen aanrader.
Nicole en Madeleine zijn aardige, behulpzame dames maar ons inziens doorgeslagen in hun regels. Als het niet gaat zoals de dames willen dan word je hierop aangesproken.
- Je moet op blote voeten het zwembadterrein op, ook met 40 graden als je voeten verbranden op de tegels.
- Commentaar op mijn zwemrokje, zou niet hygiënisch zijn en haalt 10 a 20 liter water uit het zwembad (??)
- Als je in het zwembad even lol hebt (om 11 uur in de ochtend) krijg je te horen dat de hele camping hier last van heeft.
- Tijdens een spelletje met dobbelstenen moet er een handdoek op tafel (ook overdag) omdat iedereen hier weer last van heeft
- Als je tussen de middag in hun pauze met je caravan aankomt en je alvast het zwembad in gaat omdat het bijna 40 graden is, worden de dames boos omdat je niet het zwembad in mag als je nog geen instructies hebt gehad...
Wij vinden het een prachtige camping die helaas verpest wordt door regels en reprimandes. Wij hebben ons hier niet prettig bij gevoeld.
Heel jammer want het is een prachtige plek!
Bernd Albiez
Bernd Albiez
Visité en juillet 2022
Wir können uns nur den diversen negativen Rezensionen anschliessen. Wir kamen heute spontan mit dem Jeep und Dachzelt an. Wollten gerne das Weekend verbringen vor der Weiterfahrt in die Alpen. Der Platz nicht mal zur Hälfte belegt und die Besitzerin sagt es habe keinen Platz. Nach dem sie nach unserer Nationalität fragte musste ich der Freundlchkeit willens flüchten, da es sichtbar nur (wenig)Holländer und Belgier hat und wir als Schweizer scheinbar unerwünscht waren. Werde diese Rezension in allen Foren rein kopieren. Übrigens: Bei uns waren es nur noch 25 Plätze und nicht 30:-) Gastfreundschaft kennt man nicht oder hat sie nicht nötig. Wir diesen Platz auch nicht.
Envoyer une réponse